VERVOER

How to get there

Reisinformatie

Er zijn verschillende manieren om naar Defqon.1 Weekend Festival te reizen. Lees deze informatie goed en kies jouw vervoermiddel. Twijfel je nog over je vervoerskeuze? Wellicht is de bus of het openbaar vervoer dan wel de perfecte optie voor je.

 

Voordelen Defqon.1 bus- en openbaar vervoer:

  • Je hoeft als weekendbezoeker niet met je zware rugzak en koffer de beruchte brug over
  • Je wordt dichtbij de ingang gedropt
  • (Shuttle) bussen krijgen voorrang bij het in-en uitrijden, je staat dus minder lang in de file
  • Niemand (behalve de buschauffeur) hoeft de BOB te zijn 🍻
  • Weekend Warriors die gebruik maken van bussen of openbaar vervoer krijgen gegarandeerd een plek op campingveld 1 t/m 4 en staat hierdoor dichterbij de festival ingang

Openbaar vervoer binnen Nederland op vrijdag

Een goede manier om naar de Defqon.1 Camping Ground te reizen is met het openbaar vervoer. Plan je reis op 9292.nl vanaf je woonplaats naar treinstation Dronten. Op dit station staan pendelbussen klaar om je naar de Defqon.1 Camping Ground te brengen.


Goed nieuws voor Weekend Warriors die met het openbaar vervoer naar Defqon.1 willen reizen. Er is een combiticket beschikbaar voor trein en pendelbus voor een vaste prijs en is geldig voor alle stations binnen Nederland. Combitickets zijn online te koop via een aparte sale, hier word je per e-mail over benaderd nadat je jouw Defqon.1 ticket hebt gepersonaliseerd.


Je kunt natuurlijk ook een los kaartje kopen voor de pendelbus. Een retourticket kost €8,- en is online verkrijgbaar. Er zijn nog een beperkt aantal tickets ter plaatse beschikbaar in de bus. Deze tickets kosten €15,-. Om te volle bussen te voorkomen raden we je aan om je pendelbustickets vooraf te bestellen.

De pendelbussen vertrekken op vrijdag tussen 13:00 en 22:00 vanaf station Dronten. De pendelbussen vertrekken op zondag tussen 18:00 en 22:00 en op maandag tussen 09:00 en 14:00 vanaf het Defqon.1 terrein.


Vanaf station Dronten is het 15 minuten rijden naar het evenemententerrein. Het wordt afgeraden om naar het festivalterrein te lopen.

 

LET OP:
Op zaterdag en zondag is Defqon.1 Weekend Festival niet bereikbaar met het openbaar vervoer voor dagbezoekers. Er zijn geen pendelbussen beschikbaar van omringende stations naar het festivalterrein, de pendelbussen op zondag zijn alleen beschikbaar voor weekendbezoekers.

Georganiseerde busreizen

Een heel weekend feesten vereist meer energie dan je denkt. Door gebruik te maken van een georganiseerde busreis zorg je niet alleen voor verantwoord vervoer, maar ook voor groen vervoer! Samen met tientallen andere Defqon.1 bezoekers reis je op een veilige manier en steun je ons initiatief om de hoeveelheid uitstootgassen te verminderen.


Reis je vanuit Nederland? Boek dan een busticket via EventTravel.nl. Er worden vanaf meer dan 550 locaties in Nederland bussen ingezet door Event Travel. Voor bezoekers die niet met de auto kunnen of willen komen is Defqon.1 Weekend Festival daardoor erg goed bereikbaar. De bus rijdt een ‘door-to-door’ route wat betekent dat je wordt afgezet en ook weer wordt opgehaald naast de festivalingang.


Staat jouw opstapplaats niet in het overzicht? Wanneer je met meer dan 15 mensen naar Defqon.1 reist, regelt Event Travel speciaal voor jou een opstapplaats.

Zelf een busreis organiseren

Organiseer je zelf een busreis? Meld dan je bus aan via OnlineTicket.nl. Een aantal dagen voor het evenement ontvang je alle informatie die je nodig hebt. Als je je bus aanmeldt, hoef je geen parkeerkosten te betalen. Niet aangemelde bussen betalen €35,- bij aankomst.

Auto

Kom je met de auto naar Defqon.1 Weekend Festival? Volg dan de gele “Defqon.1” borden. Deze route staat vanaf alle wegen duidelijk aangegeven. Volg altijd de instructies van de verkeersregelaars, stewards en/of parkeermedewerkers op.

Parkeerkaarten voor vrijdag

Parkeerkaarten zijn online te koop. Een parkeerkaart voor vrijdag tot en met maandag kost €20,-. Schaf je je parkeerkaart ter plaatse aan, dan kost deze €30,-. Op vertoon van je camping polsbandje in combinatie met je eerder gekochte/gescande parkeerkaart, is het toegestaan om het parkeerterrein te verlaten en weer terug te komen. 

Parkeerkaarten voor zaterdag

Parkeerkaarten zijn online te koop. Een parkeerkaart voor zaterdag kost €15,-. Schaf je je parkeerkaart ter plaatse aan, dan kost deze €20,-. Deze parkeerkaart kun je ook gebruiken wanneer je van zaterdag tot en met zondag/maandag op de Defqon.1 Camping Ground verblijft. Op vertoon van je camping polsbandje in combinatie met je eerder gekochte/gescande parkeerkaart, is het toegestaan om het parkeerterrein te verlaten en weer terug te komen. 

Parkeerkaarten voor zondag

Parkeerkaarten zijn online te koop. Een parkeerkaart voor zondag kost €15,-. Schaf je je parkeerkaart ter plaatse aan, dan kost deze €20,-. Deze parkeerkaart kun je ook gebruiken wanneer je van zondag tot en met maandag op de Defqon.1 Camping Ground verblijft. Op vertoon van je camping polsbandje in combinatie met je eerder gekochte/gescande parkeerkaart, is het toegestaan om het parkeerterrein te verlaten en weer terug te komen. 

Kiss & Ride

Word je gebracht en gehaald? Volg dan de gele “Defqon.1” borden. Na het volgen van deze borden wordt de ‘Kiss & Ride’ locatie apart aangegeven. Spreek geen andere plek af om opgehaald te worden. Sommige wegen kunnen worden afgesloten. De ‘Kiss & Ride’ locatie wordt vanaf alle wegen duidelijk aangegeven.

Taxi

Er is een taxistandplaats op het parkeerterrein. Deze locatie wordt vanaf alle wegen duidelijk aangegeven. Het is niet toegestaan om een taxi te laten parkeren op een andere plek. Het vinden van een taxi na het festival kan zorgen voor problemen. Daarom raden we je aan om een ander vervoermiddel te regelen.